Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH: prvoplasirani Ema Agić, Njegoš Mihajlović, Harun Tanović i Bojan Obradović

by | mar 10, 2021 | Uncategorized @bs | 0 comments

Specijalna olimpijada je globalni pokret za inluziju koji koristeći sport, zdravlje, obrazovanje i liderske programe svakodnevno zaustavlja diskriminaciju širom svijeta osnažujući osobe sa intelektualnim poteškoćama. Osnovana je 1968. godine i kroz 50 godina rada pokret specijalne olimpijade je porastao na 5 miliona sportista i ujedinjenih partnera u više od 170 država. Uz pomoć od više od milion trenera i volontera Specijalna olimpijada pruža 32 vrste olimpijskog sporta i preko 108 000 igara tokom godine.

Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u alpskom skijanju u disciplinama veleslalom i spust niz blagu padinu održano je na olimpijskoj planini Bjelašnici u organizaciji Udruženja “OAZA”. Utrka slaloma nije održana zbog pogoršanja vremenskih uvjeta i obilnih padavina.
U disciplini veleslalom, prvoplasirana je bila Ema Agić/OAZA, zatim drugoplasirana Edna Šunjić/OAZA i trećeplasirana Amina Hasanbegović/OAZA.
Muškarci su bili raspoređeni u dvije grupe. U grupi 1 prvoplasirani je bio Njegoš Mihajlović/Sunce Pale, zatim Nemanja Šević/ KSS Banja Luka te Kenan Kovačević/OAZA.
U grupa 2 prvoplasirani je Harun Tanović/OAZA,  a slijede ga Zoran Momić/KSS Banja Luka i Jovo Ritan/ KSS Banja Luka.
U disciplini spust niz blagu padinu medalje su osvojili Bojan Obradović/KSS Banja Luka i Nikola Vučenović/KSS Banja Luka.
KJP ZOI'84 OCS zahvaljuje i čestita svim učesnicima, a posebno onima koji su svojim zalaganjem, trudom i tehnikama ostvarili rezultat i osvojili medalje.

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi