FIS kup “Djeca za mir u svijetu” 2021.

by | feb 16, 2021 | Uncategorized @bs | 0 comments

Na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 24. februara ove godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba “Sarajevo” (SSK), održat će se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”.

Učestvovat će djeca starosne dobi od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom. Riječ je o jednom od 11 dječijih takmičenja registriranih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svijetu svake godine. Tokom posljednjih 20 godina na ovoj utrci učestvovali su timovi iz 20 zemalja regije i svijeta.

Na ovogodišnjem FIS kupu “Djeca za mir u svijetu” potvrđeno je učešće oko 100 mladih skijaša i skijašica iz Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta. Takmičit će se najbolji mladi skijaši iz Argentine, Grčke, Češke,Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Turske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Rumunije te Bosne i Hercegovine.

“Takmičenje promovira mir i prijateljstvo i posvećeno je djeci koja su izgubila svoje živote tokom ratnih dejstava u BiH. Rukovodstvo SSK smatra da je uspješno organiziranje ovog, već tradicionalnog, međunarodnog takmičenja korak ka vraćanju olimpijskih planina Bosne i Hercegovine, u kalendar Svjetskog kupa, što su naredne aktivnosti koje će se poduzeti u saradnji sa Skijaškim savezom BiH i entitetskim savezima.

 

 

 

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi