Postavljanje snjegobrana na Bjelašnici

by | okt 14, 2019 | Uncategorized @bs | 0 comments

Uposlenici KJP ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo su u subotu na olimpijskoj planini Bjelašnici, uz podršku članova Inicijativa za Bjelašnicu i Igman, i članova grupe Ambasadori olimpijskih planina, postavili vjetrobrane na izlaznoj stanici šestosjeda čime su pripreme za nadolazeću sezone nastavljene.

Aktivnost je realizovana slijedeći želje i savjete skijaša koji su u protekloj sezoni primijetili problem snježnih nanosa na ovoj lokaciji. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje su planirane u narednom periodu s ciljem da se skijališta na Bjelašnici i Igmanu učine konkurentnijim i spremnim da u punom kapacitetu dočekaju prve snježne padavine.


U narednom periodu u planu su radovi na proširenju tehničkog puta, zaštita izlazne stanice šestosjeda od vremenskih nepogoda, završetak čišćenja akumulacije i punjenja oba jezera vodom, završetak remonta vertikalnog transporta te osvjetljavanje donjeg dijela kolijevke kako bi se proširili kapaciteti za noćno skijanje. “Realizacijom ovih aktivnosti Bjelašnica će unaprijediti uslove za sve skijaše, ostvariti pretpostavke za 120 skijaških dana i tako produžiti skijašku sezonu“, dodali su organizatori.


Članovi Inicijative za Bjelašnicu i Igman pozivaju sve zaljubljenike u skijanje da izvrše kupovinu sezonskih karata za skijališta Bjelašnica i Igman i redovno posjećuju prirodni biser na 20 kilometara od glavnog grada

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi