Red Bull 400 na Igmanu: 26. juni 2021. godine.

by | apr 16, 2021 | Uncategorized @bs | 0 comments

Na olimpijski Igman 26. juna dolazi utrka Red Bull 400 ili – kako je često nazivaju – najtežih 400 metara koje ćete ikada pretrčati.

Bosna i Hercegovina je uvrštena u kalendar ovog globalnog takmičenja, a pozornica njegovog prvog izdanja u našoj zemlji bit će kultna velika skakaonica na Malom Polju.

Takmičenjem na igmanskoj skakaonici, BiH će se pridružiti odabranom društvu zemalja koje su ugostile utrke svjetskog Red Bull 400 prvenstva. U ovih deset godina održana su 73 takmičenja na 25 lokacija u 18 zemalja (na tri kontinenta).
Prijaviti se mogu i rekreativci i profesionalni sportisti, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti na izazov utrke duge svega 400 metara – ali koja uključuje iscrpljujući uspon uz skijašku skakaonicu. Učesnici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen.
Utrka će biti održana na istoj onoj skakaonici na kojoj je 1984. godine legendarni ‘Leteći Finac’, Matti Nykänen, doletio do svog prvog olimpijskog zlata. Za razliku od njega, na Red Bull 400 učesnici će se kretati suprotnim smjerom – od podnožja ka vrhu, no svi koji stignu do vrha zajamčeno će se osjećati kao šampioni.
Takmičenje se organizira u kategorijama za žene i muškarce, koji će startati odvojeno, ali ista pravila i format važe za sve. Učesnici će biti podijeljeni u grupe, kroz koje će pokušati da izbore mjesto u finalu.
Prijave će biti otvorene uskoro, a ubrzo će se znati više i o startninama, sadržaju startnog paketa, nagradama, savjetima za pripremu…
Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktuelnom situacijom, te event organizirati shodno tim pravilima i preporukama.
(redbull.com)

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi