Sezona ni u kom slučju neće biti upitna

by | nov 8, 2019 | Uncategorized @bs | 0 comments

Radi objektivne informiranosti javnosti u subotu smo obavijestili građane i korisnike usluga na Ski Centru Bjelašnica, da se desila krađa sigurnosne linije lifta (kabal) i noseće sajle, te da su podnešene prijave.

Radi se ustvari o kablu preko kojeg se nadzire polozaj užeta na liftu, odnosno sigurnosna linija.  Bez ovog sistema u funkciji rad žičare nije moguć. Ukupna dužina kabla je 1200 metara, dok je ukradeno približno 650 metara, dok ostatak kabla nije upotrebljiv zbog rezanje, te se kabal mora u kompletu izmijeniti.

Sa stanjem na Ski Centru i otuđenom imovinom ZOI-a upoznata je Policijska Uprava, Komesar Policijske Uprave, Tužilaštvo, Vlada Kantona Sarajevo, Premijer Forto.

S obzirom da je pokrenuta procedura nabavljanja kabla, ni u kom slučaju sezona neće biti upitna, a vezano za ovu dvosjednu žičaru. Dvosjedna žičara će biti osposobljena u narednih 10 do 15  dana.

Poduzete su prijave i sve uočene nepravilnosti su prijavljene Tužilaštvu, te se KJP ”ZOI'84” okreće pozitivnim pričama za naše građane i skijaše.

Underskin, nova staza, tehnološki put, čišćenje Akumulacije, osvjetljenje Kolijevke – noćno na dvije staze, samo su neki od radova koji su u toku.

Obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama je naš cilj što potvrđujemo i najnovijim radovima na Bjelašnici.

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi