Underskin – šestosjed više neće lediti

by | okt 23, 2019 | Uncategorized @bs | 0 comments

Jučer je izvršen utovar Underskin-a u Švicarskoj i pošiljka je krenula prema Bjelašnici.

Početak radova je planiran 27.10.2019. godine, tj. postavljanje skele na dolaznoj stanici šestosjeda i skidanje 25% korpi na kojima će biti izvršen remont hvataljki u okviru dvanaestomjesečnog servisa.

Inžinjeri iz Švicarske rukovode i nadziru radove na instalaciji opreme, i puštanja postrojenja u rad.

Nadogradnja sistema se izvodi radi unapređenja samog sistema i otklanjanja smetnji koje predstavljaju problem pri operativnom radu žičare u zimskim uslovima eksploatacije, te u cilju dugoročne prevencije i osiguravanja investicije.

Oprema koja se nabavlja mora biti integrisana u postojeći sistem kao integralni dio sistema te zbog prirode opreme koja se ugrađuje na kritičnom dijelu hvataljki i sklopivog sistema, oprema mora biti orginalna, posjedovati sve ateste proizvođača i njen rad mora biti potpuno automatizovan.

                        Donja oplata Unedrskin-a za okretnu stanicu šestosjeda je vrlo važna jer šestosjed više neće lediti,  i neće više biti zastoja postrojenja kao što je bilo do sada pri jačim vjetrovima.

Ugradnja Unedrskina ide paralelno sa dvanaestomjesečnim servisom i planirano je da traje 15 dana.

Nakon provjere funkcije i sposobnosti za rad, testiranja kočnica pod punim opterećenjem i slično, šestosjedna žičara može biti puštena u rad.

 

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi